NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

Uniós kifizetések (Ft) 2013.11.29.

Megjelent a Digitális közösség program című kiemelt felhívás2013. november 29.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-5.3.9/B-13/1 jelű "Digitális közösség program" című kiemelt felhívás.

A 1025/2013. (I. 25.) Korm. határozata a „Miskolc és agglomerációja digitális közösség program” című programmal kapcsolatos egyes kérdésekről és az ehhez szükséges rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat átcsoportosításról címmel mondja ki a program megvalósításának szükségességét. A program révén az otthonokban és a kapcsolódó intézményekben rendelkezésre fognak állni azok az eszközök és szolgáltatások, amelyek alkalmasak a digitális tartalmak és alkalmazások igénybevételére.
A kormányhatározatban megfogalmazott célokkal összhangban a hazai és a Társadalmi Megújulás Operatív Programból finanszírozott program általános célja, hogy az infokommunikációs technológiák segítségével Miskolc térsége, mint hátrányos helyzetű térség az oktatás és a digitális írástudás fejlesztésén keresztül növelhesse az itt élők hozzáférését a digitális szolgáltatásokhoz, ezáltal növelve társadalmi integrációjukat, illetve közvetve segítse felzárkózásukat a képzettség, a foglalkoztatottság és versenyképesség terén.

A rendelkezésre álló keretösszeg 500.000.000 Ft.

A projektterv benyújtására a kiírás honlapon való megjelenésétől számított 30. napig van lehetőség. A projektjavaslatok benyújtása és elbírálása egy szakaszban történik.